Çiçek Ekmek Fırını&Pastahanesi

“Bozcaada’ya özgü, Rum mutfağının özelliğini taşıyan mamuller.”

1959 yılında kurulmuş İstanbul’da 4 ayrı yerde şubesi bulunan bir fırın. Sahibi Tahir bey’in  yaz tatillerini geçirmek için geldiği Bozcaada’ya hizmet etmek amacıyla 2004 yılının Mayıs ayında ekmek fırını olarak işletmeye açtığı Çiçek Ekmek zamanla bir takım ihtiyaçları karşılamak için pasta üretmesiyle pastahane olarak hizmet vermeye başlamış. Ve ÇİÇEK EKMEK- PASTAHANE  doğmuş.
Çiçek Fırında ürünlerin çoğu taşfırında odun ateşinde katkısız ve tamamen doğal malzemelerle pişiriliyor. Trabzon Vakfıkebir ekmeği, tam buğday ekmeği, dereotlu mısır ekmeği, on tahıllı ekmek ve köy ekmeği ürün çeşitlerinden bazıları.
Çiçek Pastahanesinin fırından yeni çıkmış mis gibi taze ürünlerini sabah kahvaltısını ve sadece çiçek pastanesinde üretilen rumların 150 yıllık damla sakızlı bademli kurabiyesini tatmadan adadan ayrılmayın.